Kabeljauw dimsum

Haring flammkuchen met mierikswortelcrème

mei 30, 2022 | Visgerecht

Juni is traditioneel de maand van de Hollandse Nieuwe en er kan vanaf 15 juni weer volop aan de kraam of in winkel worden ‘gehapt’. Toch is deze traditie niet voor iedereen. Het experimenteren met haring als perfecte basis voor talloze gerechten is een trend die zich voortzet. Daar zijn wij erg blij mee en dit gerecht past geheel in Hollandse Nieuwe Stijl!

Voor- of luchgerecht | 4 personen | Bereidingstijd: ca 25 minuten | Benodigdheden: bakplaat

Ingrediënten:

 • 2 haringen, schoongemaakt
 • 2 lente-uitjes
 • 5 radijsjes
 • 4 augurkjes
 • 1 rol flammkuchendeeg
 • 125 gram crème fraîche
 • 2-3 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
 • klein handje rucola
 • peper en zout

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 220°C. Maak ondertussen de lente-uitjes en radijsjes schoon. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de radijsjes en augurkjes in plakken.
 • Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in vier lange smalle stukken. Meng de crème fraîche met twee eetlepels geraspte mierikswortel. Proef en voeg naar smaak meer geraspte mierikswortel en peper en zout toe.
 • Bestrijk het flammkuchendeeg met de gemengde crème maar houd daarbij de randen vrij. Strooi de helft van de lente-uitjes over de crème. Schuif de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen 10-12 minuten.
 • Leg de flammkuchen op borden of plankjes en beleg elk met een halve haring, wat plakjesaugurk, radijs, lente-ui en rucola.

SERVEERTIP: Lekker met een groene salade met komkommer en dille. Vervang de haring ook eens met gerookte forel, gerookte zalm, gerookte paling of gerookte makreel. Maar ook met Hollandse garnalen is de flammkuchen erg lekker!

Haring bestellen? Klik Haring.