Kabeljauw dimsum

Kabeljauw dimsum met zoetzure radijsjes

mrt 1, 2022 | Visgerecht

Kabeljauw is een van de bekendere vissoorten. De kabeljauw die we in Nederland eten is met name Atlantische kabeljauw. Deze komt voor van de Noordzee tot het noorden van de Barentsz Zee en IJsland. Hieronder een heerlijk recept voor een snack of een lunch gerecht.

Snack, voor- of luchgerecht – 4 personen – bereidingstijd: ca 55 minuten + 4uur trekken voor de radijs – benodigheden: frituurpan of airfryer.

Ingredi├źnten:

 • 300 gram kabeljauwfilet
 • 6 el suiker
 • 200 ml witte wijnazijn
 • 1 bosje radijs
 • 75 gram prei
 • 1 limoen
 • ca. 40 gram gemberwortel
 • 6-8 el oestersaus
 • 20 wonton deegvelletjes (verkrijgbaar bij oa de Aziatische supermarkt)
 • zonnebloemolie
 • peper en zout

Bereidingswijze:

 • Meng de zuiker met een halve theelepel zout en de azijn in een grote kom en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Maak de radijsjes schoon en leg ze in de gezoete azijn in de kom. Laat ze een paar uur of (nog beter) een dagje trekken.
 • Snijd de kabeljauw in 20 stukjes en doe ze in een grote kom.
 • Was en droog de prei en hak het fijn. Voeg het toe aan de kabeljauw. Boen de limoen schoon onder de warme kraan. Rasp de schil fijn boven de kabeljauw. Halveer de limoen en knijp de helft uit boven de kabeljauw. Snijd de andere helft in partjes en houd deze apart. Schil de gember en rasp ook deze fijn boven de vis. Voeg 2 eetlepels oestersaus en een snoef peper en zou aan de kabeljauw toe en schep alles door elkaar.
 • Zet een bakje met koud water klaar. Neem telkens een wontonvelletje in je hand, maak de randen een heel klein beetje nat met water en leg een stukje vis in het midden van het velletje. Vouw het velletje met de punten naar elkaar dubbel over de vis, druk de randen stevig op elkaar terwijl je ze een beetje plooit. Leg ze op een plank of blad en maak de rest van de dimsum-pakketjes op dezelfde manier.
 • Verwarm de olie op 180 graden of een airfryer op 200 graden. Vul, als je een airfryer gebruikt, een spuitflesje met wat zonnebloemolie en spray wat olie op de dimsum-pakketjes voordat je zin de hete airfryer legt.
 • Frituur de dimsum-pakketjes (ca. 4 tegelijk) in een paar minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken. Of airfry ze in ca. 10 minuten krokant en gaar.
 • Leg op 1 grote of meerdere kleine schaaltjes en serveer de partjes limoen, de ingelegde radijsjes en de rest van de oestersaus erbij.

TIP: In plaats van kabeljauw kun je een andere visfilet gebruiken die je lekker vind. Maar ook met grote garnalen is het heerlijk. De oestersaus kun je vervangen voor sweet & sour saus, chili saus of teriyaki saus.